Projektbeszámoló

For information in English please click here

 

Projektbeszámoló

Időpont: 2020. október 21-22. 

Beosztás elérhető: itt

A hallgatóknak a beosztásban szereplő időpont előtt 10 perccel kell megjelenniük a terem előtt. 

A projektbeszámolón 10 percük van a hallgatóknak a prezentációra, ezalatt kell ismertetniük az elvégzett munkájukat. Ezután a bizottság tagjai elméleti és gyakorlati kérdéseket tesznek fel a projekttel kapcsolatban. 

 

Formai követelmények

A projektbeszámolóra minden hallgatónak el kell készítenie a prezentációt (PPT), valamint a tartalmi összefoglalót. A prezentációt és a tartalmi összefoglalót is fel kell tölteniük a hallgatóknak az E-learning rendszerben a Projekt beszámoló/Project presentation kurzusba.

Feltöltés határideje: 2020. október 19. (hétfő) 23:59

 

Prezentáció felépítése:

  • A szakdolgozat címe, a szerző neve (1. dia)
  • A prezentáció tartalma (1 dia)
  • Problémafelvetés, a megoldandó feladat (max. 2 dia)
  • A megoldás elvi megközelítése, fizikai, mechanikai, elektrotechnikai, mechatronikai alapvetések, levezetések, a megoldás során felhasznált elvek ismeretek tényszerű összefoglalása (max. 2 dia)
  • A megoldás (a munka főbb lépéseinek és azok eredményeinek) ismertetése (1-3 dia)
  • Az elért eredmények (1-2 dia)
  • Következtetések, megoldási javaslatok, továbbfejlesztés lehetőségek (1-2 dia)
  • Köszönet (gyárnak, konzulensnek stb.) (1 dia)

A prezentáció 2. 3. 4. 5. részében ábrákat, összefüggéseket, egyenleteket kell alkalmazni a munka bemutatására, kerülni kell a csak szöveges leírást.  Az 5. részhez alkalmazható mozgófilm is, ha ennek van értelme.

A PPT prezentáció elkészítéséhez kérjük, hogy a hivatalos Debreceni Egyetemi PPT formulát alkalmazzák: https://unideb.hu/hu/de-arculati-elemek 

Tartalmi összefoglaló

Az elvégzett munka minimum 5 maximum 6 oldalas tartalmi összefoglalását (kizárólag IEEE formátum) a Projekt beszámoló/Project presentation kurzusba kell feltölteni az E-learning rendszerbe. Az összefoglalás nyelve (magyar, vagy angol) a szakdolgozat/diplomaterv nyelvével (magyar, vagy angol) egyezzen meg. Ennek irodalomjegyzékében csak az összefoglalásban szereplő irodalmakat kell jelölni. Fontos tudni, hogy az összefoglaló nem a projektet, hanem az elvégzett munkát foglalja össze.

Minta dokumentum

Frissítés dátuma: 2020.11.12.


Tisztelt Felhasználó!

 

A Debreceni Egyetem kiemelt fontosságúnak tartja a rendelkezésére bocsátott, illetve birtokába jutott személyes adatok védelmét. Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a Debreceni Egyetem a 2018. május 25. napjától kötelezően alkalmazandó Általános Adatvédelmi Rendelet alapján felülvizsgálta folyamatait és beépítette a GDPR előírásait az adatkezelési és adatvédelmi tevékenységébe. A felhasználók személyes adatait a Debreceni Egyetem korábban is teljes körültekintéssel kezelte, megfelelve az érvényben lévő adatkezelési szabályozásoknak. A GDPR előírásait követve frissítettük Adatvédelmi Tájékoztatónkat, amelyet az alábbi linkre kattintva olvashat el: Adatkezelési tájékoztató. DE Kancellária VIR Központ

A tájékoztatót megismertem.