Erasmus+

Az Erasmus+ program segítségével lehetőség van egy külföldi felsőoktatási intézményben tanulmányokat folytatni 3–12 hónapig, illetve egy Erasmus+ programországban található vállalkozásnál, szervezetnél szakmai gyakorlatot teljesíteni (2–12 hónap), vagy akár a két tevékenységet kombinálni. Szakmai gyakorlatot frissen diplomát szerzett hallgatóként a végzést követő egy évben is lehet teljesíteni, feltéve, hogy még a végzés előtt, aktív hallgatóként kell benyújtani a pályázatot.

A pályázatokat a felsőoktatási intézményhez kell benyújtani. Tanulmányi célú mobilitás esetén az egyetem intézményi kapcsolatrendszere határozza meg, mely külföldi felsőoktatási intézményekhez lehet pályázni. Szakmai gyakorlatnál nincs ilyen megkötés, bármely Erasmus+ programországbeli céghez, szervezethez lehet pályázni gyakornoknak, feltéve, hogy a tevékenység illeszkedik a tanulmányokhoz.

A pályázat beadásának módjáról, a határidőkről és a csatolandó dokumentumok listájáról, illetve további feltételekről az intézményi Erasmus+ koordinátortól lehet felvilágosítást kérni.  

 

Legutóbbi frissítés: 2023. 10. 05. 11:03